Onze bussen worden goed onderhouden en vaak gecontroleerd op vloeistoffen, maar zeker op langere tours kan het voorkomen dat er klein onderhoud aan de bus moet gebeuren. Negeer dus nooit waarschuwingslampjes! Bel altijd eerst Wouter +31-6 41733691, geen gehoor; Maarten +31-6-44990360. Voer dan alleen een van onderstaande acties uit als je 100% zeker van je zaak bent, anders bel je de nooddienst. 

 
AdBlue de bussen hebben een aparte AdBlue-tank, bij de Renault Master vind je die bij de passagiersdeur, bij de Ford Transit zit ie onder de dieseltank. Doe dit als de auto er om vraagt! Anders rijdt ie niet verder… Ad-blue koop je bij tankstations langs snelwegen, vaak staat er een AdBluepomp waar de vrachtwagens tanken. Tanken is goedkoper dan een losse jerrycan. Bewaar het bonnetje, die kan je bij ons declareren.

 Koelvloeistof, als hier te weinig in zit, is er waarschijnlijk meer aan de hand met de motor. Bel daarom altijd Wouter in zo’n geval! Als je toch zelf moet bijvullen zorg dan dat je dezelfde kleur vloeistof bij vult (geel of roze). Let op: te weinig is niet goed, maar te veel ook niet! Koelvloeistof koop je bij een tankstation, bonnetje bewaren, kosten zijn voor ons.

  Oliepijl controleren, indien warme motor eerst 15 minuten wachten tot olie gezakt is in de motor. Eerst pijlstok schoonmaken voordat je gaat pijlen.

Olie bijvullen, ook hier geldt: te weinig olie is niet goed, maar te veel ook niet! Vul dus voorzichtig bij, en pijl tussendoor. Aftappen van olie kan alleen bij een garage. Gebruik dit type olie: Ow30 KLOPT DIT???

Banden, aan de binnenkant van de bestuurdersdeur staat hoeveel bar de banden moeten hebben. Lekke band? Bel de 24/7 pechhulp, er hangt een reservewiel onder de laadruimte. De bus is voorzien van all-seasonbanden, deze voldoen ook in landen waar winterbanden verplicht zijn.

Verlichting, mocht er een lamp kapot gaan kan je deze zelf vervangen. Gebruik altijd een stukje papier zodat je het lampje niet direct aanraakt.   Indien er geen reservelampjes in het dashboardkastje of onder de passagiersstoel liggen, kan je lampjes kopen bij tankstations, of goedkoper bij een auto-onderdelenwinkel, zij helpen je ook vaak.

Ruitenwisservloeistof, goed zicht is belangrijk dus zeker met slecht weer verstandig om bij te vullen indien leeg, ook hier geldt: bonnetje bewaren dan verrekenen we het.